Sedmiletý melasový rum z Ekvádoru se vyrábí z cukrové třtiny pěstované v nadmořské výšce 1500-1800 metrů. Jeho destilace probíhá v klasických kolonách a zásadně v malých dávkách pro absolutní kontrolu nad výsledkem. Destilát pak putuje odpočívat do sudů z amerického dubu, kde zraje minimálně 7 let ve sklepeních 2000 metrů nad mořem. Díky pomalému zrání za těchto podmínek má Canuto 7 y.o. suchý a hutný profil. Po přivonění je zpočátku velmi nenápadný, ale když ho necháte chvíli vydýchat v nezakryté sklence, odhalí svou krásu. Alkoholová štiplavost rychle zmizí a ustoupí bohatému aromatu lesního ovoce, vanilky a máslových karamelek. V chuti dominují jemné noty lesního ovoce, vanilky v doprovodu dubového dřeva. Závěr je dlouhý, velmi příjemný, bez výrazné sladkosti. Tenhle rum má zkrátka opravdu výšku.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.